سازمان ملل: گزارش‌ها در مورد کشتار ۱۰۰ فلسطینی در غزه، وحشتناک است سرایا القدس: عملیات ما در کرانه باختری متوقف نخواهد شد جنجال در دادگاه عالی اسرائیل هنگام بررسی خدمت نظامی حریدی‌ها درخواست سازمان همکاری اسلامی برای برقراری آتش‌بس در سودان قطر: ایران حق دارد برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را توسعه دهد گروسی: تسریع غنی‌سازی اورانیوم را در ایران مشاهده نکردیم الجولانی در ریاض با بن سلمان دیدار کرد معاون ترامپ: اقدام کنست اسرائیل در الحاق کرانه باختری، احمقانه بود حماس: از جانب ما هیچ نقض آتش‌بسی صورت نگرفت پنتاگون: از اروپا خارج نشده‌ایم غریب آبادی: چالشی نسبت به بازگشت اتباع افغانستانی گزارش نشده است پوتین: شهپاد‌های هسته‌ای ساخته‌ایم؛ بوروستنیک در چند ثانیه پرتاب می‌شود غریب آبادی: برای انتقال ایرانیان زندانی در افغانستان تفاهم شده است استقبال لاریجانی از توافق راهبردی پاکستان و عربستان القسام تحویل جسد نظامی اسرائیل را به تعویق انداخت

گفت‌وگوی وزرای خارجه عربستان و روسیه درباره منطقه

منابع خبری اعلام کردند که وزرای خارجه روسیه و عربستان سعودی تلفنی درخصوص آخرین تحولات منطقه و نیز اوکراین صحبت کردند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۰۸ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 29
کد خبر: ۱۶۵۸۷۹

به گزارش راهبرد معاصر، « فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی و «سرگئی لاوروف» همتای روسی خود تلفنی گفت‌وگو و مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای مورد توجه دو کشور را مورد بررسی قرار دادند.

 

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، دو طرف درباره همکاری‌های دوجانبه و راه‌های تقویت و تحکیم این روابط در زمینه‌های مختلف صحبت کردند.

 

وزیر خارجه عربستان بر تلاش‌ها برای حل سیاسی این بحران تأکید کرد.

 

ازسوی دیگر «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه و فیصل بن فرحان تلفنی در خصوص روابط دوجانبه و تحولات منطقه گفتگو کرد.

 

به گزارش آناتولی، دو طرف درباره همکاری‌های دو جانبه و راه‌های گسترش و تقویت آن گفت وگو کردند.

 

وزرای خارجه ترکیه و عربستان سعودی همچنین درباره آخرین تحولات منطقه و جهان و تلاش‌های مشترک به منظور تقویت ثبات و امنیت بین المللی رایزنی کردند.

 

رئیس مجلس شورای عربستان سعودی اخیرا در سفر به ترکیه با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور این کشور دیدار و گفت وگو کرد.

 

ماه گذشته نیز وزیر دارایی ترکیه و وزیر بازرگانی عربستان دیدار و گفت وگو کردند و دو طرف درباره توسعه روابط اقتصادی دو کشور به توافق رسیدند.

 

روابط ترکیه و عربستان طی 4 سال گذشته و بخصوص بعد از قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار سعودی در سرکنسولگری عربستان در استانبول رو به سردی نهاد به طوریکه روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور به پایین ترین سطح خود رسید. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه خواستار محاکمه عاملان و آمران این جنایت در ترکیه بود.

 

اما پس از گذشت 4 سال ترکیه مجبور به تمکین خواسته‌های عربستان برای عادی سازی روابط شد که اولین مورد آن بستن پرونده جمال خاشقجی و ارسال آن به ریاض بود. پس از آن بود که اردوغان در اردیبهشت ماه سال جاری به عربستان سفر و با مقامات این کشور دیدار و گفتگو کرد.

 

محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در تیرماه سال جاری به آنکارا سفر کرد./ تسنیم

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار